Winkelhaak

‘Vroeger’ kon ik gerust in de zon liggen met 35 graden. Vanwege alle behandelingen tot nu toe kan ik erg slecht tegen de warmte en ben ik doorlopend licht in m’n hoofd. Het begint ‘s ochtends zodra ik wakker ben. Het eerste uur voel ik me standaard heel zwak en alsof ik ieder ogenblik van m’n stokje kan gaan. Dit verbeterd wel snel na een uur. Met deze warmte is dat wel wat erger. Lang in bed blijven liggen is er ook niet echt bij als je op een zolderkamer ligt. Ik stond vanochtend dan ook al vrij op tijd voor mijn doen onder een verkoelende douche. Ook met het oog op het litteken dat ik het liefst zo schoon mogelijk wil houden. Er zit dan wel verband overheen, maar hoe warmer het wordt hoe slechter het plakt. Het is een silicoonverband, waarbij het plakgedeelte verkoelend werkt op het litteken en de huid helpt herstellen. Tenminste, dat is de bedoeling. Groot verschil met afgelopen vrijdag is dat ik geen pijnscheuten meer heb onder m’n oksel daar waar het litteken open aan het gaan is. Je zou dus zeggen dat het silicoonverband z’n werk doet. Vanmiddag heb ik voorafgaand aan de bestraling eerst weer een afspraak met de wondzorg. Ze willen het litteken nu uitgebreid gaan bekijken en checken of er verbetering zichtbaar is sinds de vorige keer dat ik bij ze was. Er komt nog wel wat vochtwond uit, maar veel is het niet.

Met nog 6 bestralingen te gaan komt het einde gelukkig wel steeds dichterbij. Ik ben enorm toe aan rust. Ik heb erg veel zin om met Meagan weer lekker bezig te kunnen zonder non-stop energieloos te zijn. De laatste keer dat ik d’r heb gereden was een week of vijf na de operatie. Toen had ik daar meer energie voor dan nu. Rijden is voor nu absoluut geen must. Ik ben allang blij als ik een wandelingetje kan maken overdag en de bestraling redelijk goed gaat. Ik kan genieten van mijn paard die in goede gezondheid met d’r vriendinnen in de wei aan het grazen is. En ze haar plaats nogmaals duidelijk maakt aan haar collega-soortgenoten. Ze is best een bitch zo nu en dan. Dat mag, want ze is van mij. Ze zorgt er wel voor dat ze genoeg te eten krijgt. Het afrasteringsdraad van de weide is voor haar nooit hoog genoeg. Ze jumpt er overheen of ze kruipt er onderdoor. Het gras bij de buren is immers altijd groener. Ze is behoorlijk creatief. Helaas pakken haar creatieve ideeën niet altijd even goed uit. Ze heeft daardoor afgelopen zondag zichzelf een winkelhaak in haar hoofd gesneden. Een behoorlijk diepe ook. Toen ik dit liet zien aan de staleigenaresse proestte mevrouw ergerlijk. De spetters vlogen in het rond en belandden op mijn gezicht. Ze trekt altijd eerst naar bovenlip op, knijpt één neusgat samen en vervolgens kreunt ze eerst even voordat ze haar slag slaat. Tijdens het proesten zwaait ze haar hoofd in de rondte waardoor iedereen in haar buurt sowieso een volle laag krijgt. Ze is leuk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>