Tweede keer fysio: Mijn doelstelling gehaald?

Vandaag even een rustig dagje. Behalve naar de fysio te zijn geweest heb ik vandaag helemaal niks op de planning. Dat leek me beter, na al 2 dagen achter elkaar naar Meagan te zijn geweest. Even uitblazen vandaag en met de herstart van m’n bedrijfje bezig zijn. ‘Tussen Ruiter en Paard’ ligt alweer een dik half jaar stil. Het is toch ook niet echt weer om buiten te zijn nu. Dus vandaag een bed-dagje. Wel naar de fysio geweest begin deze middag. Ik had hard geoefend en was benieuwd wat de stand van zaken zou zijn volgens de fysio. Ze was erg tevreden. Ik haalde 20-30% meer graden vandaag dan eergisteren. Dat betekend dat ik mijn doelstelling, de 100 graden halen, heb gehaald!! Maar ook was het doel om veel meer ontspanning in mijn schouder te krijgen. Kwestie van loslaten. Ze kon duidelijk zien dat mijn linkerschouder niet meer hoger staat dan de rechterschouder. M’n linkerschouder was te gespannen tot 2 dagen terug. Ook wat dat betreft ben ik dus in 2 dagen tijd goed vooruit gegaan. Want ik kan wel steeds meer graden willen halen, maar het moet wel op een correcte manier gebeuren.
Komende maandag belt de bestralingsarts of ik een week later denk klaar te zijn voor de bestraling. Ik vroeg de fysio of dit haalbaar is. Als ik progressie maak zoals het nu gebeurd dan is het duidelijk dat ik het ga halen, maar dat is afwachten of dat ook echt gaat gebeuren. Ik blijf er in ieder geval mijn best voor doen. Voor komende dinsdag staat de volgende behandeling op de planning. Ik wil dan op 120 graden zitten. Dat lijkt mij een prima doelstelling.
En ik wil zondag graag weer op m’n paard hebben gezeten. Met hulp zal dit mogelijk zijn. Nog genoeg doelen op de planning dus. Maar goed ook. Dinsdag wordt wel een druk dagje met fysio én ziekenhuisbezoek. Bloeduitslag is dan binnen en heb een controle-afspraak bij de oncoloog en regieverpleegkundige.


Reacties

Tweede keer fysio: Mijn doelstelling gehaald? — 4 reacties

 1. Dat klinkt goed, Esther! Fijn dat je zo hard vooruit gaat. Hopen dat je dit vol kan houden! En lekker weer naar je meisje toe, genieten! :)

 2. Goed zo,mooi alles weer op de rit.
  Fysio/oedeemtherapie is fijn he?Net wat je zegt het geeft je haalbare doelen.
  Heb ze zelf even stop gezet,omdat ik weer geopereerd moet worden en dan hou ik nog wat behandelingen over voor straks(mag er 36 geloof ik).
  Hou vol alles komt goed.

 3. Goed dat je snel vooruitgang boekt!
  Ik weet niet of je ervaring hebt met Yoga? Maar daar heb ik zelf ook veel baat bij gehad. Het heeft mij erg geholpen om niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal weer wat beter in balans te komen. Kan het echt aanbevelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>