Tamoxifen ellende vs rijplezier

Ik vond de Tamoxifen (de hormoonpillen) prima te doen qua bijwerkingen, tot begin afgelopen week. Heb erg veel last gekregen van spier-, gewrichts- en botpijn. M’n huid voelt aan als een schaafwond, gewrichten voelen aan alsof er mesjes doorheen zitten en botten zijn gewoon pijnlijk. Constant schiet er kramp in steeds weer verschillende spieren. Vooral m’n benen, enkels en polsen. Er is geen botje waar ik geen last van heb. Het is een beetje te vergelijken met de beenmergspuit die ik een aantal maanden terug heb gehad. Toen ging ik door de grond van de pijn, dat is nu wel wat minder maar begint er aardig bij in de buurt te komen. Ik had hier afgelopen vrijdag al de regieverpleegkundige voor gebeld. Deze week hoor ik wat de oncoloog wil doen op basis van mijn klachten. Tot die tijd maar eens zien wat om de 3 uur paracetamol innemen doet met de pijn.

Gisteren heb ik nog wel erg fijn Meagan kunnen rijden. Ondanks dat alles zeer deed leek me goed om te proberen wat dit soort beweging met mijn lijf zou doen. Meagan was erg braaf en liep heel fijn. Zelf had ik even wat meer moeite om los te komen. Logisch eigenlijk ook gezien de afgelopen week. Het was niet al te warm en het waaide fijn. Uiteindelijk toch echt een uur op Meagan gezeten. Kwam voornamelijk omdat de oppas bij ons op stal om de hoek kwam kijken met een te gave professionele camera. Ik wist niet dat hij professioneel fotograaf was. Meagan en ik trokken nog even wat kunstjes uit de kast en ik stapte ruim voldaan van haar af. Had even een vakantiegevoel, wat ik wel veel vaker heb als ik fijn heb gereden. Alsof ik er even helemaal uit was geweest. En wonderwel had ik dat hele uur geen last gehad van spieren, botten of gewrichten en duurde het ook ca 1,5 uur voordat de pijn weer terug kwam. Dit keer wel helaas een stuk heviger dan ervoor, maar niemand pakt het van mij af dat ik even heerlijk heb kunnen rijden. Foto’s volgen nog op m’n blog.

Vandaag twijfel ik nog even of wat ik zal doen. Veel bewegen of juist rustig aan doen? Vind het een lastige. Blijkbaar is veel bewegen uiteindelijk ook weer nadelig. Of was het juist de moeheid gisteren waardoor ik extra veel last kreeg? Ik snap nog niet zoveel van de nieuwe signalen van mijn lijf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>