Realistisch gezien

Ik voel me op het moment stuk fitter dan toen ik met de tweede chemo startte. Vanmiddag ook alweer Meagan gereden en dat ging erg fijn. Hoe positief ik ook over mag komen in deze blogs, het blijft wel een feit dat het hebben van kanker iets vreselijks is. Soms ben ik iets té positief, omdat ik graag wil vergeten hoe ellendig het is om niet te weten wat er nog gaat komen. Eigenlijk maar beter ook, maar natuurlijk zie ik er erg tegenop wat nog komen gaat. Iedere seconde van de dag speelt mijn ziekte door m’n hoofd. De keren dat ik er even niet aan denk zijn zeldzaam en zijn eigenlijk alleen op Meagan te tellen. Het is een eenzaam iets om deze ziekte te hebben, hoeveel mensen er dan ook om me heen mogen staan. Het is behoorlijk frustrerend om te luisteren waarover mensen zich al niet druk kunnen maken. Tot voor kort deed ik hier aan mee. Maar als je ineens de diagnose krijgt die ik heb gekregen dan doet niks er meer toe, behalve beter worden. Ik hoop dan ook dat ik, zodra ik weer beter ben, me niet meer druk ga maken om de meest kleine dingen die verwaarloosbaar zijn. Ik weet nu al dat ik dan nog steeds mens ben en daar natuurlijk ook weer in ga trappen, maar ik hoop dat ik me er minder snel in mee zal laten nemen.

Hoewel mijn blogs veel positiviteit uitstralen, is het niet realistisch om hieruit op te maken dat ik dús altijd positief ben. Ik besef me ieder moment van de dag dat ik ziek ben. En dat is eng. De afgelopen dagen voel ik weer spanning om de tumor heen. Op dit soort dagen maak ik me dan net even weer wat drukker dan normaal, omdat ook de MRI eraan zit te komen binnen niet al te lange tijd. Reageert m’n lichaam goed op de chemo? Wordt de tumor echt kleiner? Of blijft ie op z’n minst gelijk? Wie zal het zeggen.


Reacties

Realistisch gezien — 2 reacties

  1. Lieve Esther.

    Natuurlijk ben je bang, natuurlijk is het eng. Je leven is even overgenomen door de kanker en je bent de controle kwijt.
    Maar knap dat je toch positief probeert te blijven, geniet van de kleine dingen, van je mooie paard en van alle positieve input om je heen.
    Je komt er wel, je bent een vechter en je gaat dit overwinnen!

    Dikke knuffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>