Pijnlijke dag

Even een blog vanuit bed. Kan vandaag m’n bed niet uit komen van de pijn. Spierpijn, botpijn en gewrichtspijn heb ik last van, vooral in m’n benen. Constant trekt er kramp in m’n benen of lijken m’n botten doorstoken met messen. Komt mede ook door de beenmergspuit. Die schijnt te zorgen voor de botpijn. De rest is de ‘schuld’ van de kuur. Languit liggen is de enige optie. Zelfs zitten is al zo inspannend dat het zweet me uitbreekt om rechtop te kunnen blijven zitten. Lig met twee kruiken bij m’n benen om de pijn een beetje tegen te kunnen gaan. Vooraf werd me verteld in het ziekenhuis dat ik 8 paracetamol op een dag mocht hebben om de pijn tegen te gaan. Toen dacht ik nog: ‘Ach.. een beetje pijn.. Dat is vast niet nodig’. Dus wel. Zonder paracetamol is nog beroerder uit te houden. Gelukkig maar dat de pijn voor een goed doel is. Beenmerg wordt versneld aangemaakt – dus mijn weerstand is sneller weer op peil – en de kuur is nog steeds bedoeld om de tumoren op te ruimen. De pijn kan zo’n 6 dagen aanhouden. Ik hoop dat ik vandaag het ergste wel gehad heb. Nog een hele dag in bed liggen is eigenlijk niet zo erg aan mij besteed. Toch wel fijn om dan een laptop bij de hand te hebben en een mobiel, waardoor ik dan toch niet zó erg afgeschermd ben van de wereld. Door de dakramen hier van de zolder zie ik vooral een hoop wit. Ik neem aan dat het nog een paar cm gesneeuwd heeft. Zo dramatisch is het dus ook niet dat ik weinig van buiten mee krijg. Het zal vooral koud zijn en nat. Het zou wat anders zijn als ik een prachtige zonnige dag had gemist. Eten gaat gelukkig goed. Ben nog niet misselijk geweest, behalve zo nu en dan van de pijn. Hopelijk kan ik morgen berichten over een betere dag.


Reacties

Pijnlijke dag — 5 reacties

  1. He bah, niet leuk al die pijn.
    Het is vreselijk vies buiten, het dooit en het begint overal een natte modderzomp te worden. Wat dat betreft mis je niet veel. Hoop maar dat de laatste restjes sneeuw nu ook gauw weg zijn en dat het voorjaar rap haar intrede doet.
    Naast vitamine P zal het zonnetje jou ook goed doen, de wereld ziet er dan altijd net een stukje vriendelijker uit.
    Knuffel en veel sterkte, Esther

  2. Ach, niet leuk, Esther. Pijn in je hele lijf tot in je botten.

    Wel fijn dat je weet waar de pijn vandaan komt en ook dat de pijn niet nutteloos is. Dat maakt de pijn niet minder, maar misschien heb jij wat meer rust in je hoofd omdat je het weet.

    En net als esther ook zei — de wereld ziet er een stuk minder mooi uit vanochtend. De sneeuw is verdwenen, het regent, en alles is een beetje grijs . . Een beetje zon zal ons allemaal goed doen!

    Sterkte, meid. xx

  3. Weet niet of mijn vorige berichtje aankwam, maar ik ben erg blij dat de pijn een beetje minder was vandaag. Ik hoop dat je de komende dagen weer de kracht terug krijgt om op Hees te kijken. Meagan was vanochtend bijna niet uit de stal te krijgen. Net als haar collega’s trouwens. Toch de dames maar even meegenomen naar de bak, rijhal (sorry) voor een rondje dollen. Nou, dat lukte wel. De stoom sloeg al snel van de dames af. Vanmiddag nog even in de wei. Verder is het, gelukkig voor jou, echt geen weer om buiten te zijn. Heel vies en kliederig.
    Tot gauw toppertje,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>