Patat en frisse lucht

Zojuist een heerlijk patatje gegeten met frikandel. Het grappige is dat voordat de chemo’s begonnen aan me werd verteld dat mijn smaken zouden veranderen. Dat er smaken zouden verdwijnen vooral. Wat ik tot nu toe merk is dat ik juist veel méér proef dan vóór de chemo’s. Zou dat zijn omdat ik toch al een beetje apart ben? Zo heb ik ook nog steeds een soort van beurs geslagen lijf, wat wil zeggen dat het voelt alsof ik ben overreden door een vrachtwagen, maar dan zonder de sporen. Overal spierpijn tot in de kleinste spiertjes. Heb ook eindelijk weer goed geslapen. Dat scheelt overdag weer bijslapen en veel rusten. Tot nu toe alleen eind van de ochtend nog even op bed gelegen, maar inmiddels toch alweer meer dan 4 uur non-stop uit bed. Zit veel vooruitgang in per dagdeel alleen al.

Net voor het eerst ook weer even een rondje buiten gelopen met zusje. Jammere was dat het halverwege begon te regenen en het geplande rondje van 10 minuten moest worden gehalveerd. Ach ja, ik heb in ieder geval weer frisse lucht binnen gekregen.


Reacties

Patat en frisse lucht — 5 reacties

 1. Lieve Esther,

  Wat grappig dat je weer zin hebt in patat en dan met een frikadel erbij . . . Wie weet? Misschien de volgende keer wordt het patat, frikadel en een kaassouffle.

  Fijn dat je goed kan slapen s’nachts — slecht slapen kan zoveel kapot maken terwijl na een goede nacht ziet alles er beter uit.

  Ben heel blij dat je je niet zo beroerd voelt als de vorige keer. Over een week of zo ben je halverweg! Wat goed! Ik hoop dat het zo goed blijft gaan en dat je gaat genieten van de feestdagen.

  Take care!

  • Dankjewel! Ja grappig hé dat ik daar zin in heb. Kaassouffle had er ook nog wel bij in gepast. Lijf vraagt veel energie en dus ook veel eten.
   Bedankt voor je berichtje :)

 2. Fijn dat het beter gaat dan tijdens de vorige kuur!
  Zelf vier ik a.s. maandag het feit dat mijn laatste behandeling (bestraling) alweer 2 jaar geleden is. Ik herken veel in je chemo-ervaringen. Ik heb 3 x FEC en 3 x Taxotere gehad.
  Van de FEC is mijn smaak ook niet veranderd. Het enige was dat ik ineens geen trek meer had in koffie. Wel moest ik ook, om de misselijkheid voor te blijven, regelmatig kleine porties eten. Ik legde ‘s avonds zelfs eten op m’n nachtkastje. Werd ik dan ‘s nachts wakker, dan at ik even iets. En ik at ook gelijk als ik wakker werd, dus nog voordat ik opstond. Ik had ook wel behoefte aan pittig en wat zout eten. En knoflook! Heb nog nooit zoveel shoarma en kebab gegeten als in die tijd. En verder veel fruit en groenten.
  Van de taxotere veranderde mijn smaak dan weer wel, althans, ik had gewoon minder smaak. Die kuur tastte mijn mondslijmvlies aan en ik proefde gewoon minder. En omdat ik ook blaartjes kreeg gingen bepaalde fruitsoorten ook wat bijterig aanvoelen in mijn mond. Maar dat trok na de kuren snel weer bij. En misselijk was ik van die kuren overigens totaal niet.
  Hopelijk kan je morgen weer lekker naar je paard!

 3. Ik heb inderdaad ook vanaf de eerste chemo geen behoefte meer aan koffie. De geur alleen al. Raar is dat.
  Heb paar dagen terug ananas gegeten en daar kreeg ik gelijk blaasjes van op m’n tong. Dat is nu net wat minder aan het worden.
  Misselijk was je helemaal niet? Wat fijn zeg!! Misselijk zijn is volgens mij echt wel het naarste.
  Gefeliciteerd dat je er alweer bijna 2 jaar vanaf bent!!

  • Van de taxotere ben ik totaal niet misselijk geweest, nee. Maar wel veel andere klachten gehad hoor. Het is natuurlijk nooit een lolletje. Van de FEC was ik wel misselijk, maar met behulp van medicijnen en dus heel regelmatig kleine porties eten was het wel te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>