Pacman-monster

Hier dan weer een nieuwe blog na paar dagen afwezigheid. Het lukte me niet ook maar de computer op te starten, vanwege enorm heftige buikpijn. Hierdoor moest woensdagnacht de huisarts langs komen. Ik stond op de kop van de pijn. Hij constateerde dat ik een maaghernia had. Dit moest helaas vanzelf overgaan, waardoor ik gisterochtend nog steeds erg veel pijn had. Pas later in de middag werd de pijn minder en kon ik zonder al te veel inventieve manieren uit bed komen. Of het een maaghernia is geweest is nu nog onduidelijk. Het gaat inmiddels, sinds eind van de ochtend, weer een stuk beter met mij. Vanochtend moest ik in het ziekenhuis zijn voor uitslag van de MRI en daar wilde ik wel heel erg graag heen. Logisch. De autorit naar het ziekenhuis was hels, omdat het optrekken, remmen, over drempels heen gaan..bochten maken.. alles zwaar pijnlijk was. Ik reed natuurlijk niet zelf, maar pas wanneer je als bijrijder in de auto zit en al last hebt van zware spierpijn, dan pas merk je hoezeer je je balans moet bewaren in een rijdende auto. We parkeerden deze keer bij de gehandicapten parkeerplaats, zodat ik met een rolstoel vervoerd kon worden naar de afspraken toe. Voor het eerst zag ik vooral voeten en konten in het ziekenhuis. Voelde me net in een Man Bijt Hond programma zitten. Het is best komisch om voor het eerst te ervaren hoe het is om per rolstoel vervoerd te moeten worden. Doorlopend sta je ergens achterstevoren. Bijvoorbeeld in de lift en wachtkamer. Je kunt ook nauwelijks bij de balie komen om je ponskaartje af te geven. Toch wel fijn om je zo te laten vervoeren. Zo zie je nog eens wat meer van de ziekenhuiswereld. Bijvoorbeeld een mooie ballon in de vorm van een paard. Had de neiging deze te willen kopen en aan de rolstoel vast te knopen. Een lollie erbij zou het plaatje compleet maken.

De uitslag van de MRI was positief! Er bestaan 2 opties: De tumor wordt zachter en kleiner, of de tumor valt uit elkaar in delen. Dat laatste is bij mij het geval. Dat gevoel had ik al, alsof er z’n pacman monstertje aan de tumor aan het vreten was. Bij de laatste kuur ervoer ik alsof de tumor één grote gapende wond was. In ieder geval was de oncoloog blij met deze uitslag. En ik zéker! Betekend dat de afgelopen kuren niks voor niks zijn geweest.


Reacties

Pacman-monster — 8 reacties

  1. Wat een fijn bericht na het bericht van die maaghernia.
    Arme meid, het zit je niet mee.
    Ben blij dat de uitslag van de mri goed was.
    toi toi toi, denk aan je.

  2. Wat een geweldig nieuws meis, echt heel blij voor je!!!Ook de maagpijn is gelukkig wat minder dus. Maar belangrijkste is dat de omvang van de tumor aan het slinken is. Ik ben echt heeeeel blij voor je, op naar de rest van de chemo en dat ie de aanval maar lekker mag openen op het restant van de tumor en em totaal gaat vernietigen!. Go for Girl~!!!! You can do it!!

  3. Kreeg net telefoon van de oncoloog. Maagpijn blijkt weg te komen door aantasting van de maagwand door de chemo en door obstipatie. Zo dus nog weer medicijnen ophalen daartegen.

  4. Kijk die maagpijn is zwaar K, maar de rest van je bericht deed mijn hart een sprongetje van vreugde maken. Yes girl er zit schot in, die stomme tumor gaat het loodje leggen.
    De chemo’s zijn enorm zwaar, maar het is gelukkig allemaal niet voor niets.
    Nu ff weer flink aansterken met veel natuur en beestjes dan kan je er weer tegenaan.
    Knuffel je naamgenoot

  5. Mistte je inderdaad al een paar dagen, hoopte dat je lekker aan de wandel was, of met je paardje bezig, was al bang dat er iets mis was…
    Balen van die buikpijn, maar wat fijn te lezen dat de oncoloog goed nieuws voor je had! Die rot kuren tot nu toe niet voor niets geweest!

    Groetjes!

  6. Blij om te lezen dat de kuren hun werk doen! En hopelijk gaan die medicijnen van de oncoloog helpen tegen de maagpijn.
    Krijg je nu komende week de volgende kuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>