Ontsteking

Afgelopen maandag ben ik geprikt door een mug. Resultaat: een forse ontsteking in mijn ‘slechte’ arm. En wel aan de binnenkant van mijn bovenarm, daar waar het normaal gesproken al zo pijnlijk is. Wat voelde ik me er ellendig door. De huisarts legde uit dat zoiets als een muggenprik in mijn geval al snel een ontsteking kan worden door mijn verminderde weerstand. Voelde me grieperig en erg moe. Nog een paar dagen moet ik voor ik de antibioticakuur heb afgerond. Wat een heerlijkheid om capsules door te slikken.. Niet dus. Die moeheid is onder andere ook te verklaren door de hitte van de afgelopen dagen. Daar kan ik ook vreselijk slecht tegen. Heb veel op bed gelegen de afgelopen week. Ik kon gewoon niks anders. Dakramen tegen elkaar open en klein ventilatortje aan die op mijn nachtkastje staat. Zo was het nog een klein beetje te doen. Die hitte put me uit en maakt dat ik overdag tot bijna niks in staat ben. Het maakte me zelfs wanhopig omdat ik er ook zo benauwd door word. Vandaag is het gelukkig een stuk koeler. Het waait flink door hier in de slaapkamer. Mijn plan is om vanmiddag naar Meagan te gaan. Eindelijk weer. Ik heb zelfs heimwee naar dat dier. De komende dagen zal het me wel lukken om haar te kunnen blijven zien. Het KNMI zegt dat het na donderdag wéér zo heet wordt. Dan word het voorlopig weer even niks, ben ik bang.

Gisteren is het me gelukt om mijn voortuin zelf onkruidvrij te maken. Omdat ik bijna aan het water woon waait het er eigenlijk altijd. Het was niet al te warm en zon was er ook nauwelijks. Ik besloot even te kijken hoever ik zou kunnen komen. De tuinstoel stond klaar om in op adem te kunnen komen. Daar heb ik ook veel gebruik van gemaakt. Ondertussen werd ik aan de praat gehouden door buren die wilden weten hoe het met me ging. Zelfs iemand die ik niet eens ken vroeg me hoe het met me ging. Om vervolgens van wal te steken over sterfgevallen in hun familie en chronische ziektes. Na een tijdje begon de lucht toch wel erg te betrekken en erg hard te waaien. Ik besloot mijn werkzaamheden even te staken en op een veilige plek en afstand te kijken naar de harde regen die vervolgens naar beneden viel. Uiteindelijk heb ik mijn tuin grotendeels klaar kunnen krijgen. Ik was trots op het resultaat. Vanaf het begin werd ik vergezeld door een vlinder. Een koolwitje. Die cirkelde vrolijk door mijn tuin en was er ook weer na de grote regenbui. Volgend jaar wil ik een vlinderstruik in mijn tuin.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>