Onderuit

Het heeft even geduurd, maar kan gelukkig weer een update schrijven. Weliswaar vanuit bed, maar dat is al een vooruitgang. De afgelopen dagen waren erg zwaar. Gelijk vanaf dag 1 van de kuur had ik het gevoel dat ik nauwelijks lucht kon krijgen. Alsof m’n longen vacuüm waren gezogen. Had ook geen zin in eten en heb ook gelijk vanaf dag 1 al op bed gelegen. Wat een verschil vergeleken met de vorige keer toen ik nog drie dagen vrij behoorlijk ‘fit’ was. M’n darmen en maag deden ook pijn. Geen idee wat zich daar binnen in m’n lijf afspeelde, maar dat m’n lijf het enorm zwaar had was wel gelijk duidelijk. Uit bed komen was bijna een onmogelijke opgave. Het idee alleen om op te staan was al genoeg om me al moe te laten voelen. Toch ben ik de eerste dagen wel steeds eventjes eruit geweest. Tot gisteren. Gisterochtend stortte ik in toen ik eenmaal uit bed was gekomen. Ik had al de afdaling naar beneden gemaakt van de trap af om even wat te drinken te halen. Eenmaal beneden werd het helemaal zwart voor m’n ogen. Zelfs zitten op een stoel perste  alle lucht uit m’n longen. Half kruipend kon ik onderaan de trap het nog net opbrengen om m’n vader te roepen om me te helpen. Meer lucht had ik ook niet over. De rest van de dag heb ik daarna ook doodmoe ik bed doorgebracht. Gelukkig kwam m’n maag wel weer op gang ‘s middags en had ik weer zin in eten. Blij toe, want m’n lichaam heeft wel veel energie nodig deze dagen. Kruik was ook weer van de partij, want m’n lichaam kon zichzelf niet meer warm houden. Op die momenten denk je dat je lichaam nooit meer beter wordt en het alleen maar erger kan worden.

Na een hele onrustige nacht besloot ik het vandaag nog maar even rustig aan te gaan doen. De tijd gaat wel vreselijk langzaam in bed, zonder echte vorm van afleiding. Een stapel Donald Ducks maakt het dan weer wat aangenamer, maar ook op zulke simpele dingen kan ik me slecht concentreren. M’n hoofd zit snel vol. Omdat ik dacht dat het kon ben ik net voor het eerst maar even zelfstandig uit bed gekomen en mezelf naar de huiskamer gebracht. Heel langzaamaan, want binnen no time is mijn energie op. Ik kon het zelfs opbrengen om even aan tafel te zitten. En dat terwijl zitten me gisteren nog echt niet lukte. Er zit dus wel langzame vooruitgang in. Deze kuren hebben als bijwerking dat ze vocht vast houden in je lijf. Dat is ook wel steeds meer te zien. M’n hoofd wordt steeds dikker. Huid droogt steeds meer uit en nagels zijn weer pijnlijk. Het is dat deze kuren blijkbaar nodig zijn, maar ik zou het mijn ergste vijand niet eens toewensen.


Reacties

Onderuit — 4 reacties

 1. he wat vreselijk naar dat deze kuur je zo hard onderuithaalt. Ik hoop maar dat de tumor het nog duizenden keren zwaarder heeft als jij. De tumor gaat de strijd verliezen en jij komt als winnaar uit dit gevecht naar voren.
  Kop op meis, rustig wat energie tot je nemen, je lijf vertroetelen met bodylotion en maskertjes, nagelversteviger en dan gaat het weer de goed kant op.
  Sterkte XXX

 2. Vervelend die bijwerkingen en dat je je zo beroerd voelt.
  Gelukkig zijn de kuren bijna afgelopen.
  dikke knuffel.
  Ik denk aan je.

 3. Pffff. Ester….. wat moet jij een strijd leveren zeg!! Knap dat je er zo beeldend over kunt schrijven en daar ook nog de moed voor hebt… Ik krijg nu pas een goed beeld hoe het is en voelt om een chemo kuur te ondergaan. Nu krijg ik nog meer respect voor jou en je mede-lotgenoten.
  Ik kan me voorstellen dat je nu aan je lijf geen polonaise wilt zoals massages enzo. Zoals je al op Bokt schreef is onder de douche gaan op dit moment al een hele onderneming. Hopelijk kun je over niet al te lange tijd “de schade” inhalen en je lekker laten verwennen bij een schoonheidsspecialiste. Jij en je lijf hebben dat verdiend!

  Heel veel sterkte! Silvia (Bokker)

 4. misschien een paar tipjes en dingetjes, om de dagen in bed door te komen (ik ken ze, maar al te veel op een andere manier), ik ben me gaan focussen op de echt meest stomme dingen die je je mar kan bedenken, zoals breien!! jaja! niks aan maar in bed toch ook wel iets waardoor die klok wat sneller door lijkt te tikken! Ook tekenen!! Met kool, gewoon wat schetsen en doen, en het is best leuk!! Beeldend tekenen, wat voel je, wie ben je, wat zie je?! Daphne’s diary is een prachtrig blad met veel leuke inspirerende dingen om te lezen en als je films tekort komt. ik heb stapels en je mag ze lenen!!!!!!!ook heb ik tonnen met tijdschriften (mijn geheim, de vriendin, hapinezz) dus laat t me weten!! Ik weet hoe het is om in bed te moeten liggen……en de tijd uit te zingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>