Mijn tweede controle volgende week

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ik ben inmiddels al behoorlijk gewend in m’n nieuwe huisje. Het is fijn om ‘s ochtends wakker te worden en alleen maar vogels te horen fluiten of de wind te horen waaien. Als het regent dan hoor ik de regen tikken op m’n dakraam. En in de heg, tegen de muur aan van m’n huisje, zitten vaak musjes te rommelen. Nog steeds ben ik met regelmaat enorm moe. De afgelopen paar weken ook weer. Ik slaap slecht in. Dat is waardeloos. Dat maakt ook dat ik mijn afspraken zoveel mogelijk rond halverwege – eind van de middag zet, zodat ik de ochtend heb om even wat paar uurtjes bij te kunnen slapen. Of dat lukt is een tweede, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Fysiotherapie valt me zwaar de laatste keren. Komt ook, denk ik, doordat het nu bijna 3 kwartier rijden is met de auto. Ik begin al vermoeid en raak tegen het einde zo oververmoeid dat ik even het gevoel heb dat ik alle energie tot op de bodem heb verbruikt. De gedachte aan bewegen maakt nu al dat ik denk dat ik het niet kan. Al is het maar een wandeling die ik wil ondernemen. Mijn fiets staat ook nog steeds ongebruikt onder de overkapping, omdat ik bang ben dat ik het halverwege ineens niet meer vol houd. Die moeheid komt ineens opzetten, zonder waarschuwing. Wel heb ik een boswandeling gemaakt. Ik had de fotocamera mee genomen, zodat ik mijn aandacht kon vestigen op mooie dingen die ik wilde fotograferen i.p.v. de meters te tellen die ik nog ‘moest’ lopen en m’n ademhaling erg in de gaten te houden. Dat hielp. Voordat ik het wist had ik alweer een rondje van 3 kwartier gelopen en een aantal mooie foto’s gemaakt. Onder andere deze ervaring heeft me doen besluiten zelf een fotocamera aan te schaffen. Deze heb ik inmiddels in huis.

Aanstaande maandag heb ik mijn tweede controle in het ziekenhuis. Vind dat toch wel weer erg spannend. Hopelijk kan ik volgende week melden dat het allemaal goed was. Over een dikke 1,5 week heb ik een afspraak in het ziekenhuis van Meppel. Niet voor een controle, maar voor een intake voor de cursus ‘Veerkacht’. Hier komen lotgenoten bij elkaar om begeleid te worden in ‘het leven na kanker’. Weer een nieuwe stap vooruit.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>