Mijn eerste vrije dag

Mijn eerste dag in vrijheid. 27 juni is bij deze mijn tweede geboortedag. Ik heb nog nooit eerder een ‘normale’ dag zo intens beleefd. Allereerst werd ik wakker met de meest erge hoofdpijn in maanden. Dat was iets te veel intensiteit de verkeerde richting op. Erg aanlokkelijk om mijn bed uit te komen leek het mij ook niet qua weer, dus ik had geen haast om eruit te komen. Ik hoefde vandaag niet op de taxi te wachten, niet in de wachtkamer te zitten, geen gedoe aan m’n lijf te ondergaan enzovoorts.. Mijn allereerste vrije dag. ‘Wat zal ik vandaag eens gaan doen?’ ‘Wat doet een normaal mens met zo’n vrije dag?’ Ik had wel afspraken staan voor vandaag maar die waren niet ziekenhuis gerelateerd. Ik ben erg in de war. Ik mag nu zelf bepalen wat ik doe overdag, waar ik ga staan, waar ik heen ga… Dat ben ik niet meer gewend. 8 maanden lang werd alles in grote lijnen voor mij bepaald. Moest me houden aan ziekenhuisregels. Vanochtend kon ik douchen. Wat een bevrijding om niet meer in vakjes te moeten wassen om de bestralingslijnen te beschermen tegen vervagen. De hele dag door komen er beelden voorbij van de afgelopen maanden. Ik besef wat een geluk ik heb dat ik leef. Ik hoor de wind door de bomen ruisen, vogels fluiten, kinderen spelen op straat. Ik zie regen en voelde de kou van vandaag. Allemaal best vrij normale dingen voor een normaal mens. Maar zo normaal is dat niet meer.


Reacties

Mijn eerste vrije dag — 3 reacties

  1. Proficiat is hier het beste op z’n plaats dan. Hoewel gefeliciteerd ook goed klinkt in dit geval!
    Veel geluk gewenst met je tweede geboortedag! Dat de hoofdpijn maar snel mag verdwijnen en je vrijheidsgevoel maar lang mag aanhouden!

    X
    Saskia

  2. Heerlijk!! Klinkt als genieten,op de hoofdpijn na dan! Ook wel raar denk ik na al die tijd. Een begin van een mooie toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>