Met mijn mede-strijders chemo 2 ondergaan

Ben net thuis van de chemo. Ik was nauwelijks zenuwachtig deze ochtend. Voelde me gedragen in de rust dat het goed zou komen. Heel erg fijn. Zat deze keer in een andere kamer dan de vorige keer. Nu stonden er 3 stoelen naast elkaar met uitzicht over een weiland met schaapjes. Er zat al een wat oudere meneer met wie ik even heb gekletst. Hij zat er al vanaf vanochtend heel vroeg. Hij zat daar inmiddels dus al 5 uur (!!!). Dan mag ik blij zijn met mijn drie kwartier. Het prikken ging deze keer niet zo heel simpel. In m’n linkerhand wilde het niet. Toen maar rechts geprobeerd. Dat ging beter en de zakjes konden aan worden gesloten. Al snel kwam er een derde persoon bij. Een vrouw op leeftijd met leukemie. Een persoon die volgens mij haar dochter was was met haar mee gekomen. Gezellige bedoening was het. Het is fijn om te kletsen en ervaringen uit te wisselen met mensen die door een soortgelijk iets als ik heen moeten. Het waren ook positief ingestelde mensen, wat het kletsen al makkelijker maakte.

De verpleegster had blijkbaar goed door gekregen van de oncologe gisteren dat ik nogal op zag tegen deze chemo en bleef een groot deel van de tijd bij mij op een stoel. Omdat praten mij afleid van die ellendige zakjes heb ik veel gepraat. Ook over de Coca Cola die mij zo helpt om mijn maag weer in beweging te krijgen. De oudere man hoorde dit met interesse aan en wou dat hij dit eerder had geweten. Ik heb deze tip gekregen van iemand op het paardenforum Bokt, waar ik heel actief ben. Coca Cola heeft mijn maag weer in werking gekregen. Er was zelfs een dag dat ik een hele fles in één dag leeg heb gekregen. Nou moet ik ook veel drinken, dus dan maar iets wat ook nog eens nuttig is. Toen ik bijna klaar was kwam er een mevrouw bij zitten, ook voor een kuur, die ik gisteren ook al had gespot bij het bloedprikken. Vond dat ze zo’n leuke pet op had. Nu vroeg ze mij waar ik mijn leuke muts vandaan had. Eigenlijk dacht ze dat het een opgerolde sjaal was, maar dat is dus niet zo.

Ik was al een aantal minuten afgesloten van het infuus toen ik nog aan het kletsen was met mijn buurvrouw met de pet. Had niet direct zin om van mijn fijne relaxstoel af te gaan. Het uitzicht beviel mij, het contact met andere patiënten ervoer ik vandaag als erg prettig en ik was moe. Dus al met al reden genoeg om lekker te blijven zitten. Maar goed, toch maar weer richting huis gegaan en mijn mede-strijder nog even sterkte gewenst. Waarschijnlijk kom ik haar op 31 december, de dag van mijn volgende kuur, weer tegen. Nu is het afwachten hoe deze kuur gaat vallen. Ik hoop dat de grote hoeveelheid aan sterke medicijnen er deze keer voor zal zorgen dat ik me hooguit brak zal voelen.


Reacties

Met mijn mede-strijders chemo 2 ondergaan — 8 reacties

  1. Hallo,

    Ik kwam toevallig op deze blog terecht en vind je erg nuchter en sterk schrijven over de ellendige periode waar je doorheen gaat, heel veel kracht en succes gewenst.

    gr Sanne

  2. Hoi Esther,

    Ik hoop ook voor je dat het deze keer beter mag gaan!
    Via bokt kwam ik op je blog, ik mag op bokt niet reageren heb nog niet genoeg berichtjes ;)
    Dus nu wil ik je via deze weg maar heel veel sterkte wensen!!

    Groetjes, Gub

  3. Hoi Esther.
    Ik ben blij dat het vandaag een beetje meegevallen is.
    Hoop ook niet dat je je zo beroerd voelt als van de 1e kuur.
    Meid: Je bent een kanjer!!!!!
    Dikke knuffel van mij.

  4. Heel fijn dat het beter is gegaan deze keer!
    Wat betreft de cola, soms is het prettiger om het even wat op te warmen zodat het ergste koolzuur eruit is. Dan krijg je ook geen last van overtollig koolzuur, soms vinden je darmen dat ook niet zo’n pretje.
    Verder weer heel veel sterkte, hopelijk voel je je wat minder ellendig dan de vorige keer.

    Liefs Eva

  5. fijn dat je ondanks alle narigheid die je had verwacht, nu toch ook iets positiefs hebt kunnen ervaren. Ik blijf je volgen, hier en via BOKt. Als ik iets voor je kan betekenen, meid PB ff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>