Last van wondvocht

De nacht na het ziekenhuisbezoek heb ik slecht geslapen. Had ineens veel pijn ‘s nachts en voelde me doodmoe zaterdag overdag. Met aankleden ontdekte ik de oorzaak van deze pijn: een bult ter grootte van een ei die het gebied in m’n oksel lastig viel. Het was me al wel verteld dat ik last zou kunnen gaan krijgen van wondvocht, maar schrok toch even toen ik ineens die grote bult zag. Vrijdag had ik namelijk nog nergens last van en was er niks te zien. Ik kon m’n arm niet meer recht naast mn lichaam brengen en iedere beweging deed zeer. Schouder was er ook vervelend stijf van geworden. Vanochtend maar het ziekenhuis gebeld en kon deze middag nog terecht bij de afdeling chirurgie. Een aardige arts drukte een naald in de wond en toen kon het aftappen beginnen. Al na twee seconden voelde ik de druk afnemen en kreeg ik een opgelucht gevoel. Binnen een halve minuut was het gedaan en vroeg de arts of ik wilde zien wat eruit gekomen was. Dat wilde ik graag. In een soort plastic fles zag ik een behoorlijke plas bruin doorzichtig spul zitten. Dat was het wondvocht dat uit de bult gehaald was. Geen wonder dat het me zo zeer deed, want het was best veel wat eruit gekomen was. Het kan zijn dat het wondvocht terug komt, omdat er zoveel klieren zijn verwijderd die normaal voor de afvoer zorgen. Zodra dat gebeurd gaan ze het weer aftappen, net zolang tot m’n lichaam de afvoer zelf weer op kan lossen.

Nog steeds ben ik erg snel moe en lag ik tot gisteren meer in bed dan dat ik eruit was. Slapen gaat vrij goed ‘s nachts, hoewel ik wel vaak wakker word. Dat komt omdat ik maar in één houding kan liggen die voor m’n arm het fijnst is. Gisteren ben ik met een vriendin mee geweest om Meagan te bezoeken. Ik wilde erg graag en ik zou het vanzelf wel merken of het misschien toch teveel zou zijn. Uiteindelijk ben ik 3 uur (!!!) van huis geweest zonder ook maar te verlangen naar m’n bed. Heerlijk om weer even in de wereld te zijn én bij m’n paard! Het was erg gezellig en ik voelde me goed. Ik hoop dat ik morgen weer even kan komen. Ik zie het ook wel gebeuren dat ik eind deze week weer zelf auto kan rijden. We zullen zien.


Reacties

Last van wondvocht — 2 reacties

  1. Hoi Esther,hoe is t leven?
    Al flink aan de beterende hand?
    Het is allemaal zo herkenbaar vooral het niet weten hoe je liggen moet ivm je arm. Dat kan ik nu inmiddels weer goed maar helaas moet weer geopereerd worden dus dan weer afwachten of t goed komt..Het wondvocht aftappen deed bij mij gruwelijk pijn,daar hoor ik jou niet over.Gelukkig dat er bij jou eindelijk iets meeviel (dat hoop ik althans).
    Geniet van t zonnetje en veel sterkte verder.

    Groet Alida(lotgenootje bokt)

  2. Moet je toch weer geopereerd worden? Wordt het dan alsnog een amputatie?
    Second opinion heeft niet zoveel uitgehaald uiteindelijk?
    Nee gelukkig heeft het aftappen van het wondvocht mij geen pijn opgeleverd. Het zat ook precies op een plek ik bijna niks meer voel. Het inprikken van de naald deed even zeer, maar het aftappen voelde echt als een opluchting ipv pijn.
    Jij ook heel veel sterkte!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>