Keel vol slijm

Inmiddels kan ik ‘s nachts door de grote hoeveelheid aan slijm in m’n mond en keel al nauwelijks meer slikken. Zodra ik even wat drink om het weg te spoelen zit het er nog geen minuut later alweer. Dus ‘s nachts doe ik al de moeite niet meer om het weg te willen krijgen. Het zit er nu eenmaal en zal hopelijk snel kunnen gaan minderen. Zodra ik nog gewoon vrij adem kan halen bestaat er ook niet echt een probleem. Schijnt veel vaker voor te komen als bijwerking van de chemo’s, omdat je slijmvliezen aangetast worden. Waarom al dat slijm zich dan weer moet gaan verzamelen in je keel, weet ik ook niet. Ik slaap erg onrustig sinds de afgelopen chemo. Duidelijk een teken dat m’n hoofd alle prikkels van overdag nog moeilijk kan verwerken. Alleen het horen van een tv kan me al gek maken. ‘s Nachts komen in dromen alle prikkels samen en droom ik de meest vreemde dingen. Zal over een paar dagen al wel weer stuk minder zijn.

Deze middag ga ik weer heerlijk een eindje wandelen. Ik kan in m’n gedachten de geur van het bos alweer ruiken en hoe het ruikt in de stal van de paarden. Nog even een dagje geduld. Eerst vandaag even ervaren hoe het autorijden weer gaat. Morgen dus maar weer naar m’n paard. Wat heb ik dat dier al gemist! Vanmiddag dus even een wandeling hier door de stad.

Volgende week donderdag 10 januari heb ik de MRI die moet uitwijzen hoe het ervoor staat met de tumor(en). Dan heb ik op vrijdag 18 januari de uitslag van deze MRI. Duurt best erg lang voordat de uitslag bekend is dus. Maar afwachten zijn we inmiddels wel gewend.


Reacties

Keel vol slijm — 5 reacties

 1. Vervelend dat je zo’n last hebt van slijm. Kan ook echt super vervelend zijn. Hopelijk was je wandeling vanmiddag lekker. Ff een frisse neus halen en knuffelen met je paardje.

 2. Hallo Esther, ik weet sinds 3 weken dat ik bk heb zonder uitzaaiingen. Ik ben inmiddels begonnen met de eerste chemo, waar ik ook erg beroerd van ben geweest. Ik lees al een paar weken met je mee en ik leef met je mee. Vandaag is het de 6e dag en ik heb nu geen koorts meer. Mijn eerste gedachte was om straks naar mijn paard te gaan! Veel sterkte met alles. Anne

 3. Hoi hoi,

  Hoe is het afgelopen nacht gegaan, al minder slijm in je keel?
  Erg vervelend, je blijft het toch proberen om het weg te krijgen!
  Geniet vandaag lekker van Meagan ;) en daarna aftellen tot je donderdag de MRI hebt, ga voor je duimen!!! Inderdaad balen dat het dan weer ruim een week duurt voor je de uitslag daarvan krijgt…
  Wens je een fijne dag toe, groetjes!

 4. De wandeling van gisteren was inderdaad heerlijk! Zo fijn dat ik gewoon weer 10 minuten vol kon houden zonder buiten adem te raken.
  Vandaag ga ik weer fijn naar m’n paard.
  Had afgelopen nacht nog wel veel slijm, maar was deze keer meer los dan vast.

  Jij ook heel veel sterkte Anne! Hoop dat je kunt genieten van je paard vandaag! Je mag me altijd mailen.

 5. Gelukkig dat het slijm wat los komt Esther en vandaag lekker genoten bij je lieve paardje?
  Spannend 10 januari en 18 januari nog veel spannender! Sterkte weer en ik denk aan je!

  Liefs, Christy (cruesli @ bokt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>