Kachel

De ochtenden zijn nog niet zo aan mij besteed. Zodra ik wakker word voel ik me meest vrij ellendig. M’n maag lijkt in de knoop te zitten en mijn eerste ingeving is dat ik die dag m’n bed niet uit ga komen. Om even een toiletbezoek te kunnen ondernemen moet ik eerst een tijdje rechtop op m’n bed hebben gezeten. Anders loop ik kans al vrij snel gevloerd te gaan op weg naar het toilet. Sowieso kost het veel energie om de eerste poging te ondernemen om uit bed te komen. Hart raakt overstuur bij de eerste paar stappen uit bed en die heeft echt even een paar uur nodig om weer helemaal tot rust te komen. Zodra ik ‘s avonds wil gaan slapen krijg ik eerst na een half uurtje ongeveer een enorme hitte-aanval waarbij het ca een uur duurt voor ik weer enigszins ben afgekoeld en m’n hart weer rustig klopt. Zo tegen het einde van nacht, rond 04:00 uur word ik meestal wakker van de kou. Zelfs met lakens over m’n hoofd getrokken, sokken aan en extra deken over. De kachel in m’n lichaam functioneert nog niet echt optimaal. Afgelopen nacht had ik weer last van zenuwpijn en was dat vooral de oorzaak van mijn onrustige dromen en vaak wakker worden. Meestal begin ik pas echt goed in te slapen tegen het begin van de ochtend. Van die uurtjes moet ik het ook echt hebben.

Voor vandaag staat een bezoekje aan Meagan op de planning. Ik hoop dat m’n lichaam ertoe in staat is om haar een beetje te kunnen trainen. En anders wordt het gewoon een aai en een knuffel. Het is buiten eindelijk aangenaam weer met vrij veel wind en af en toe regen. Ik kom eindelijk een beetje bij door de koelte buiten. Morgen pas ik voor het eerst weer een dagje op bij de paarden. Dat is lang geleden. Heb er erg veel zin in. Het schijnt een droge dag te worden. Maar eerst heb ik ‘s ochtends een bezoekje aan ProReva. Ik twijfel vaak of de prothese nou ├ęcht goed zit en durf daarom nog niet zo goed wat strakkere kleding te dragen. En om die twijfel ga ik er toch nog even langs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>