Het is goed zo

Het is twee jaar geleden dat ik dit blog ben gestart. Ik heb het gebruikt om van mij af te schrijven. Maar eigenlijk vooral om niet iedereen steeds te hoeven vertellen hoe het met mij ging. Familie, vrienden, kennissen, Bokkers (van het paardenforum) en veel onbekenden hebben dit blog gevolgd. Ik heb geschreven vlak voor mijn chemo’s, direct na mijn chemo’s, vlak na de operatie… Heb alle momenten met jullie gedeeld die het vermelden waard waren. De eerste keer dat ik weer 5 minuten kon lopen, de eerste keer dat ik weer auto kon rijden, de eerste keer dat ik weer paard kon rijden, de eerste haartjes die weer begonnen te groeien … Er zijn heel veel nieuwe eerste keren geweest de afgelopen jaren. Ik heb het leven opnieuw mogen ontdekken en ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en voor iedereen die mij heeft begeleid.

Het is inmiddels door meer dan 90.000 mensen gelezen. Vreselijk veel, wat ik nooit had verwacht. Velen van jullie hebben mij actief gevolgd, waarvoor dank!!

De afgelopen weken heb ik EMDR-therapie gevolgd om af te komen van o.a. de angst om weer ziek te worden. Ik leefde nog erg in het ziek zijn geweest en kon hier moeilijk los van komen. De therapie was heftig, maar erg waardevol. Ik kan nu weer vooruit kijken en het verlangen om in het ziekenhuis te willen zijn, is bijna helemaal weg. De angst om weer ziek te worden is ook verdwenen. Alles wat met borstkanker te maken heeft is een herinnering geworden. Ik kan EMDR aanraden aan iedereen die in een soortgelijke situatie zit. Zie www.emdr.nl voor meer informatie.

Ik besef maar al te goed hoe helpend dit blog is (geweest) voor mijn ‘broertjes en zusjes’ in dezelfde situatie. Natuurlijk ben ik nog niet beter verklaard en dit zal ook nog, als alles goed gaat, zo’n 4 jaar duren. Ik blijf onder actieve controle staan en ben voorlopig ook nog niet van de medicatie af. Toch ga ik mijn leven weer oppakken en zullen we zien hoe mijn leven verder gaat verlopen. Een besluit heb ik genomen waar ik lang over na heb gedacht; Ik ga dit blog afsluiten.

Dit alles maakt dat dit mijn laatste blog is. Het blijft wél open om te lezen voor wie het maar wil lezen en ik blijf ook reacties en e-mails beantwoorden.

Het is goed zo.


Reacties

Het is goed zo — 3 reacties

 1. beste Esther, ik wens je het allerallerbeste toe. Heb je gevolgd op Bokt en het was voor mij deels uit bewondering dat ik bleef “mee” lezen….gewoon om de persoon die je bent.

  Veel liefs, Ingrid

 2. Beste Esther,

  Ook ik ben hier via Bokt beland.
  Ik denk dat je beslissing een mooie stap in de goede richting is.
  Maar ik zal je berichtjes wel missen.

  Je hebt ontzettend heftige jaren achter je liggen. Ik hoop dat je nu echt gewoon weer verder kan met leven. Leven zoals het bedoeld was voor je op dit zij spoor kwam.

  Het gaat je ontzettend goed!
  En wie weet kom ik af en toe gewoon wel weer een paarden topic van je tegen op Bokt!

  Veel liefs

  Paula

 3. Ook hier een bokker die je gevolgd heeft vanaf het begin.
  Ik heb ‘genoten’ van je verhalen en heb bewondering over de manier waarop je dit hele proces doorlopen hebt en mee om bent gegaan.

  Ik wens je veel geluk en bovenal een goede gezondheid toe. Het ga je goed!

  Groetjes,
  Kaily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>