Het chemobrein

Frustraties!! Soms lopen dagen niet zoals ik graag had gehoopt en is alles mij teveel. Vanochtend op weg naar de fysio vond ik het licht buiten al té fel voor m’n ogen. En voor m’n gevoel was het te druk op de weg. Ik kon m’n aandacht slecht bij de weg houden (op de fiets) en moest mezelf er steeds opnieuw aan herinneren dat ik echt op mijn mede-weggegebruikers moest letten. De fiets leek wel in de zwaarste versnelling te staan, terwijl ik één versnelling verwijderd was van de allerlichtste versnelling. Ik ergerde me bont en blauw aan iedereen die zich ook op de weg bevond. Dat was al een teken dat ik voor vandaag niet veel indrukken aan zou kunnen. Fysiotherapie ging wonderwel beter dan ik had verwacht. Alleen leek de terugweg enorm lang te duren. Mijn benen weigerden dienst. M’n blik had ik expres alleen op de weg gericht zodat ik eventuele bekenden niet zou zien en niks zou hoeven zeggen. Iedere vraag is me vandaag al teveel. Ik voel het agressie-gehalte met de minuut stijgen, dus het lijkt mij tijd om heel erg op tijd m’n bed in te duiken. Op een dag zoals vandaag overzie ik niks meer. En daardoor raak ik snel in paniek bij het geringste waar een ander zich totaal niet druk om zou maken. Alles lijkt één grote puinhoop. Tijdje geleden kwam ik een artikel onder ogen met de kop ‘Chemobrein’. Ja, ik heb nu echt last van mijn chemobrein.

Gisteren heb ik een nieuwe prothese gekregen. Het is even afwachten hoe deze gaat bevallen. Hoe goed en fijn ik ook geholpen ben, ik ben de hele dag door bezig met deze nieuwe prothese. Hij is anders dan die ik hiervoor had. Ik mis zelfs die andere prothese, omdat ik die andere ‘al’ een paar weken kende en al een beetje had geaccepteerd als nieuw deel van mij. Ik heb de vorige prothese iedere dag bij me gedragen en goed verzorgd. Ja, ook protheses vragen om verzorging. Deze nieuwe prothese moet ik weer helemaal opnieuw gaan leren accepteren. Ik had niet verwacht dat ik er moeite mee zou hebben maar dat heb ik dus wel degelijk. Het heeft tijd nodig. Uiteindelijk is het voor het goede doel, het creëren van een zo’n natuurlijk mogelijke vervanger.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>