Erg goed nieuws !!!

‘Je kunt er even heel benauwd van worden. Druk dan gelijk op de bel!’, zei de verpleegster toen ze me aansloot voor de chemo. Lekker opbeurend om even vooraf verteld te krijgen dat je mogelijk een allergische reactie kunt krijgen die ervoor zorgt dat je erg benauwd wordt. Schijnt voor te komen bij 1 op de 10. Ik was er al bijna van overtuigd dat mij dit dus ook zou gebeuren, maar het viel gelukkig mee. Ben geen moment benauwd geweest. Denk dat dit door de prednison komt. Daar heb ik inmiddels al 6 pillen van op en voel me nog steeds wonderbaarlijk goed. Geen bijverschijnselen door de prednison. Dat is bijzonder opmerkelijk, omdat ik normaal al doodziek in bed lig van maar 3 pillen. Het was een beetje stilletjes op de afdeling vandaag. Ik lag op kamer 5. Mijn favoriete kamer, met uitkijk over de weilanden. De mensen naast mij waren behoorlijk stilletjes. Aan de linkerkant naast me zat een oudere man, die amper een woord zei. Hij leek steeds te slapen. Aan de rechterkant zat een vrouw van middelbare leeftijd die ook weinig behoefte leek te hebben om actief te praten. Nu had ik een beetje last van de prednison en was ik al erg moe, dus ik heb ook lekker zitten soezen in de stoel. Het aanprikken ging deze keer een beetje lastig blijkbaar en was pijnlijk. Gelukkig zat de naald met de tweede keer aanprikken goed. De kuur was om 09:30 uur ongeveer afgelopen en ik voel me nog steeds goed. Net wel even een uurtje geslapen, maar misselijk ben ik absoluut niet. Voel me zelfs nog niet eens een béétje naar. Wat niet is kan nog komen natuurlijk. Ik kan nog erg spierpijn krijgen, vocht overal in m’n lijf, erge huiduitslag… We zullen wel zien wat er evt nog komt.

Nog even een erg positief bericht als afsluiting: De oncoloog belde me net met het goede nieuws dat de kankercellen enorm aan het verminderen zijn!!!


Reacties

Erg goed nieuws !!! — 13 reacties

 1. Erg goed nieuws? TOPNIEUWS!
  En als de bijwerkingen nou ook nogeens meevallen dan zijn die volgende kuren een makkie. Dit gaat de goede kant op, ik maak vast een klein voorzichtig vreugdedansje!

 2. Wat een super nieuws meid!!!
  Wat fijn ook dat je je tot nu toe nog zo goed voelt na de kuur, hoop dat dat zo zal blijven!!! Heb nog wel aan je gedacht vandaag hoor ;)

  LIefs en een dikke knuffel!

 3. Ben helemaal happy na het lezen van je update. Fijn dat het goed ging vanochtend en — Whooo Hooo — wat super nieuws van de oncoloog!

  Ik denk zo vaak aan je, en ik wil zo graag dat het allemaal goed komt. En dat gaat wel gebeuren! You go, girl! xx

 4. Ik heb geen flauw idee eerlijk gezegd. M’n moeder had de oncoloog aan de telefoon. Ik zal het de volgende keer even navragen. Vind dat zelf ook wel interessant om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>