De wet van Murphy.. Slecht, slechter, beter

Ik moet het toch even kwijt. Na een half uur vertraging bij de Radio Therapie, een kwartier worstelen om mij goed te krijgen op de bestralingstafel, in de stellages liggen wachten op een onderdeel die nog in de andere bestralingsruimte lag en het missen van mijn grote vriend de Linac 2 – moest het deze keer met Linac 3 doen – ben ik toch erg prettig ter plaatse geholpen door een arts van de wondzorg. Direct na de bestraling was er een arts aanwezig van de wondzorgpoli die speciaal voor mij over was komen waaien vanuit een andere afdeling. Ze had een grote koffer bij zich vol met verbandjes en andere dingetjes. Na het litteken goed te hebben bekeken concludeerde ze dat het voor nu verstandig was om de pijn te verzachten en het litteken te helpen herstellen. Ik kreeg een groot verband onder m’n oksel, precies daar waar het litteken open aan het gaan is. Ik voelde gelijk de verkoeling en sloeg een zucht van verlichting. Morgen ‘moet’ ik vanuit de bestraling door naar de bestralingsarts. Zij moet ook nog even naar het litteken kijken. Zo blijven we bezig. Heb een doosje vol verband mee gekregen, dus kan naar hartenlust gaan plakken. Zo raak ik wel steeds meer aan mijn litteken ‘gewend’ voor zover je gewend kan raken aan zoiets gruwelijks.

Op de heenreis met de taxi had ik een lekker vrolijk gesprek met de taxi-chauffeuse. Dit mondde uit in een onbedaarlijke lachbui van ons beiden net toen het woord ‘taxi’ moest worden geroepen door de intercom bij de slagboom van het ziekenhuis. Met heel veel moeite kon de chauffeuse het woord ‘taxi’ in 4 lettergrepen eruit worstelen. Het was wel de meest vrolijke rit van alle ritten die ik tot nu toe mee heb gemaakt.


Reacties

De wet van Murphy.. Slecht, slechter, beter — 1 reactie

  1. Wat een gedoe weer met die bestraling!
    Fijn dat het verband je erna wel goed geholpen heeft. Hopelijk helpt het om de wond niet opnieuw ‘helemaal open’ (staat er zo heftig) te laten gaan.

    Wat heerlijk, die taxichauffeuse die samen met jou even helemaal ‘los’ kon gaan!

    Ik wens je morgen weer zo’n gezellige rit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>