De spiegel

IMG_10231

Zojuist heb ik al even hardgelopen in het bos. Vaak weet ik niet goed wat verstandig is om te doen en het is ook knap lastig om in je eentje te bedenken wat goed voor jezelf is. Vaak knap ik op van even lekker actief hardlopen, maar soms kan ik achteraf ook zeggen dat hardlopen allesbehalve een goed idee was. Het liefst loop ik hard in het bos, op ongeveer 10 minuutjes rijden met de auto. Hier heb ik nauwelijks last van teveel prikkels. Ik kom weinig mensen tegen, hoef geen verkeer te ontwijken en kan m’n gedachten lekker laten gaan. In deze tijd van het jaar ruikt het bos ook zo vreselijk lekker. Ik heb zo mijn vaste route waar ik nauwelijks van af wijk. En dan te bedenken dat ik een half jaar geleden nog niet eens in m’n eentje in het bos durfde te lopen, omdat ik bang was om in de paniek te raken en geen lucht meer te krijgen. Dat is gelukkig aardig over. Vanochtend was het prachtig weer om er even uit te gaan. Ik had met mezelf afgesproken dat ik in ieder geval zou gaan wandelen als ik hardlopen niet zou redden.

Het was een heiige ochtend en door de laagstaande zon werd het bos erg mooi verlicht. Er vloog een roofvogel boven de bomen uit en andere vogels waren verspreid door het bos aan het zingen. De grond lag bezaaid met afgevallen bladeren in de mooiste kleuren. Op een open plek ben ik even gestopt. De zon verwarmde mijn gezicht. Precies wat ik even nodig had.

De laatste dagen had ik erg weinig energie en ook geen zin om iets te doen. Een paar flinke offdays, zeg maar. Hoewel, ik zeg ‘had’ maar ik weet niet zeker of ik al in de verleden tijd kan praten. De dag van vandaag zal leren of het een goede dag is. Op offdays ga ik alsnog wel naar mijn paard toe, maar houd ik het bij iets simpels en leuks. Zoals het maken van leuke herfstfoto’s. Bijzonder genoeg was mijn paard de laatste dagen ook niet te genieten. Ze was boos en wilde niks. Achteraf kan ik zeggen dat ze precies mijn mood over had genomen en mij als geen ander spiegelde. Sorry, paard! Wel bijzonder.. Ze neemt altijd mijn gedrag over. Als ik rustig ben dan is zij het ook. Als ik me heel druk voel dan wordt Meagan ook erg druk. Als ik me verdrietig voel dan is Meagan erg lief. Ik train haar erop om op zo min mogelijk hulpen te reageren en ze wordt dus ook steeds gevoeliger. Dat heeft vooral voordelen. Het enige nadeel is dat je jezelf nogal eens tegen komt in het werken met deze spikkelien.

Maar zeg nou zelf, is het geen prachtig mooi dier?

IMG_10471 IMG_10591

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>