De dinsdag. Precies een week na chemo 6

Vrijdag ben ik 5 minuten uit bed geweest, zaterdag een kwartier, zondag een uur, maandag 3 uur en vandaag het dubbele van gisteren. Zo maken we toch best sprongen de goede richting weer op. Moe ben ik nog wel erg snel. Na een paar uurtjes op te zijn geweest ben ik ook wel weer erg blij om in bed weer even bij te kunnen komen. Ik begin ‘s ochtends niet met een doel, zoals bij de vorige kuren. Ik lig in bed en zie wel hoe laat ik eruit kom en wat me die dag lukt om te doen. Dan komen er vanzelf wel doelen naar boven. Zo bedacht ik me vanmiddag dat ik wel graag even een wandelingetje wilde maken. Even later was ik dan ook al buiten. De zon scheen, de lucht was blauw.. wel een harde wind, maar erg onaangenaam om buiten te zijn was het niet. Een wandeling van een kwartier is me gelukt. Had op het eind wel pijnlijke longen, dus had ook echt niet langer moeten lopen.

Het mezelf spuiten gaat ook goed. Ik houd hiervoor een vast tijdstip aan zodat het prikken meer in mijn systeem gaat komen. Ik moet nog 3 maanden prikken. Maagpillen en darmpoeders neem ik ook nog steeds. Ook daar kan ik nog niet zonder. M’n darmen hebben ook echt een klap gehad van alle kuren. Ze voelen opgezwollen en zijn vaak pijnlijk. Volgens de oncoloog is dit normaal. Ik voel ook dat ik veel vocht vast houd. Onder andere mijn gezicht is nog vrij dik. Hoop dat dat snel afzakt. De ader waar ik in ben geprikt voor het infuus op de dagbehandeling is nu ook ge├»rriteerd geraakt. Hand is pijnlijk en aders zijn hard en rood. Hopelijk zakt dat ook snel weer af. Voor m’n aders is het ook maar goed dat er niet nog eens weer een chemo in hoeft.

Morgen ga ik weer een autoritje wagen. Zou fijn zijn als dat ook weer lukt. Dan ben ik na een dikke week toch al weer behoorlijk mobiel. Dat had ik niet durven hopen.


Reacties

De dinsdag. Precies een week na chemo 6 — 2 reacties

  1. Esther elke keer weer heb ik zo’n bewondering voor jouw positiviteit en doorzettingsvermogen, wat een topvrouw ben je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>