De dag voor de operatie

Nog een laatste ‘hele’ avond. Morgenochtend zal de operatie (en dus ook amputatie) plaatsvinden. De afgelopen weken hikte ik er best behoorlijk tegenaan, maar op het moment ben ik vooral heel rustig. Heb een mindset kunnen maken van: ‘Na de operatie ben ik kapot en dat komt nooit meer helemaal goed’ naar ‘Na de operatie ben ik eindelijk verlost van die ellendige tumor’. De tumor laat de afgelopen dagen weer van zich horen. De hele dag heb ik een zeurende pijn daar waar de tumor zit. Het wordt dus echt tijd dat ‘ie eruit gaat. Het wachten op de operatie heeft op zich niet zo heel lang geduurd, maar voor zo’n kwaadaardige tumor is eigenlijk iedere dag extra te lang. Ik stel me voor hoe het litteken eruit zal gaan zien. Ik heb gehoord van de regieverpleegkundige dat het een heel netjes litteken zal worden en weet hoe die zal gaan lopen tot onder m’n oksel. Ben benieuwd hoe lang het zal duren voor ik weer aardig wat met mijn linkerarm zal kunnen. Aangezien de okselklier er ook uit gehaald zal gaan worden.

De afgelopen dagen heb ik nog volop kunnen genieten van mijn paard. De fotoshoot van afgelopen maandag was wel een hoogtepunt. Ik zal heel snel weer bij m’n paard zijn. Dat is mijn doel. Ik neem morgen foto’s van de shoot mee naar het ziekenhuis. Zo kan ik Meagan toch zien als ik daar lig. Hopelijk helpt het me om snel weer op te knappen.

De laptop zal morgen ook mee gaan. Zodra ik weer een beetje op aarde ben beland en ik het weer zie zitten om te laptoppen zal ik hier weer een update plaatsen. Morgenochtend om 11:00 uur moet ik in het ziekenhuis zijn. Om 13:30 uur zal ik geopereerd gaan worden. Ik moet 2 nachten blijven en zal hopelijk ergens in de loop van zaterdag weer het ziekenhuis mogen verlaten.


Reacties

De dag voor de operatie — 8 reacties

 1. Fijn dat je je nu rustig voelt. Ik had dat destijds ook de dag voor mijn operatie. Ik ontving zoveel kaartjes, telefoontjes en berichtjes van mensen die me sterkte wensten dat ik me bijna bevoorrecht voelde. Zoveel mensen die aan me dachten, een heel team artsen dat zijn best ging doen om mij beter te maken, ik werd er bijna zielsgelukkig van. Vanaf dat moment kwam er een rust over me en heb ik het hele gebeuren rondom de operatie gewoon over me heen laten komen.
  Ik wens je heel veel sterkte morgen en er wordt ook hier aan je gedacht!

 2. Lieve Esther

  Heel veel sterkte toegewenst.
  Hopelijk knap je gauw weer op.
  We bidden voor je.
  Stel je vertrouwen op de Heere.

  De hartelijke groeten van ons ook voor je ouders

  Oom Jan en tante Annie

 3. Hallo Esther,heel veel sterkte vandaag en we leven met je mee.
  Zorg dat dat knopje in de goede stand blijft staan,want na de operatie ben je gerepareerd en niet kapot!.
  groetjes en laat gauw weer wat van je horen.

  Lotgenootje

 4. Hallo Esther,heel veel sterkte vandaag en we leven met je mee.
  Zorg dat dat knopje in de goede stand blijft staan,want na de operatie ben je gerepareerd en niet kapot!.
  groetjes en laat gauw weer wat van je horen.

  Lotgenootje

 5. Lieve esther, gelukkig is de operatie nu achter de rug.
  Ik heb gisteren veel aan je gedacht en een kaasje opgestoken.
  Dikke knuffel.

 6. Lieve esther,ik noem je lieve,hoewel ik je eigenlijk niet ken.ik heb je blog. Gelezen en ben ontroerd door de manier waarop je schrijft.dapper en angstig en dat zijn twee dingen die zo begrijpelijk zijn.ik stond vanmorgen met boeken bij je bed en voelde zo met je mee.dat komt ook omdat ik moeder ben van een dochter met borstkanker.
  Het verschil met jullie is,dat jij je kan uiten en zij wil en kan het niet op deze manier.ze wil ook niets van lotgenoten weten.
  Ik begrijp het ergens wel,want zo drukt ze haar angst weg.
  Vorig jaar ben ik met haar naar een speciaalzaak geweest en hebben we een bikini gekocht,ze zijn er en zien er mooi uit,dus zij kan weer zwemmen .
  Heb jij het boek gelezen ,het meisje met de negen pruiken?ze is ervaringsdeskundige en ook zo’n dappere dodo.het gaat nu goed met haar.
  Waarom mensen minder contact houden?het is angst en niets anders dan dat.geniet van je beeldschone pasrd en van de buitenlucht.moeheid is een ellendige nasleep.
  Een dikke knuffel en liefs,
  Marianne

 7. Hoi Marianne! Ik denk dat iedereen d’r eigen manier moet vinden voor verwerken. Iedereen doet dat weer anders merk ik. Erg leuk om jou hier weer tegen te komen. Ik was gisteren nog vrij duf van de narcose.. Het meisje met de 9 pruiken heb k wel over gehoord, maar nog niet gelezen. Aanrader dus?

  Liefs, Esther

 8. Hoi Esther, ik heb vandaag je hele blog gelezen. Ik ben helaas een lotgenote. Ik heb de operatie achter de rug… Mijn beide borsten zijn geamputeerd. In mijn rechter zat een tumor. Min linker heb ik preventief verwijderd.. Donderdag zijn al mijn klieren in mijn rechter oksel verwijderd. Daar zaten toch uitzaaiingen in. Gelukkig niet in de rest van mijn lichaam.. Binnenkort zal ik met de kuren moeten beginnen.. Ik vond het prettig om jouw verhaal te lezen omdat dat ook mijn verhaal kan worden.. Dank je dat je mij binnen liet in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>