Chemo nummer 2

Voor vanmiddag staat chemo nummer 2 in de planning. Heb hier dagen tegenop gezien. Eigenlijk al vanaf de eerste dag dat ik ziek was van chemo 1. Gelukkig verzekerde de oncologe mij na een check van anderhalve week terug dat de mate waarin ik ziek ben geweest allesbehalve normaal is. Heb te heftig gereageerd op de medicatie en mijn witte bloedlichaampjes waren op dat moment ook aan de te lage kant. Betekende dat mijn weerstand een flinke klap had gehad door de chemo.

Corine, waar ik bij op stal sta met mijn paard, heeft een slaapkamer voor mij ingericht met uitzicht op de paardenstal. Het is niet te beschrijven hoe blij ik daarmee ben. Ik kan daar naar mijn paard wanneer ik wil, rusten wanneer ik wil en naar buiten wanneer ik wil. Ben toch echt een buitenmens en word al snel gek zodra ik voornamelijk binnen moet zijn. Ben echt meer een boerderijmens dan geschikt voor leven in de stad. Voordat ik ziek werd was ik hele dagen buiten. Gaf ik paardrijles aan mijn lesklanten en was ik net met clinics begonnen die enthousiast werden ontvangen. De omschakeling nu is behoorlijk.

Vanmiddag dus chemo nummer 2. Eerlijk gezegd ben ik best rustig. Heb het eerste medicijn alweer gehad tegen misselijkheid en er volgen er straks nog 2 die ik in moet nemen voordat de chemo begint. Gelukkig heb ik geen hoofdhuidkoeling meer, dus de tijd dat ik in het ziekenhuis moet zijn is nu beperkt tot hooguit een uur. Dat is wel te overzien. Ben alleen echt geen pillenslikker. De nieuwe medicatie die ik gisteren heb gekregen vraagt van mij om capsules door te slikken. Als je nagaat dat ik al amper een pilletje weg krijg.. Maar ook hierin zal ik vast steeds handiger worden. Ik gebruik sinds gisteren ook al de maagbeschermer in pilvorm. Deze mag ik iedere dag blijven slikken. Erg fijn voor mijn maag die al zo snel van slag is.

Vind het erg spannend hoe mijn lijf deze chemo zal ontvangen en of de nieuwe medicatie helpt. Ik hoop het enorm en bid dat God mij bij zal staan door deze chemo heen.


Reacties

Chemo nummer 2 — 9 reacties

 1. Esther, ook op deze manier mijn steun. Meid je doet het fantastisch!
  Straks lekker terug naar je veilige plekje bij stal, waar de natuur en de paardjes je dat extra steuntje zullen geven om hier je doorheen te knokken.

  Liefs esje 01 Bokt

 2. Lieve Esther wat goed omschreven hier allemaal, wat knap dat je dat zo duidelijk kan beschrijven.

  Heel veel succes en sterkte vandaag, ik stuur alle positieve vibes jouw kant op!

  Liefs, Christy (cruesli @ bokt)

 3. Lieve Esther,

  Wat heftig allemaal zeg. Ik eef met je mee.
  Veel succes vandaag met de chemo.
  Een dikke knuffel van hier.

  Groetjes Anne Will

 4. Ik ben op bokt een stille meelezer geweest van je verhaal.
  Ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop je dit oppakt.
  Ik vind het ook super gaaf en relaxed dat je stal zo meeleeft en denkt en een speciaal plekje voor je ingericht hebben, zodat je altijd bij je paardje kan zijn.
  Die ontspanning zul je heel hard nodig hebben om je hierdoorheen te slaan!
  Heel veel sterkte en ik zal je verhaal blijven volgen!

  X Andrea

 5. Hoi, Esther,

  Succes met de chemo vanmiddag. Straks ben je weer op de mooiste plek – jou room with a view, dichtbij je paard en de natuur. Wat heerlijk vandaag, echt schitterend winterweer! Ik hoop dat jij kunt er ook van genieten.

  Sterkte voor straks en daarna; je doet het echt goedl!

 6. Hey Esther,

  Wat goed dat je een blog bent gaan bijhouden. Op dit moment krijg je je 2e chemo en ik hoop dat hij mee valt voor je. Aan je verhaal te lezen hebben wij echt exact hetzelfde. Ik krijg morgen mijn 7e chemo en heb er dan nog 11 te gaan… We komen er wel weer bovenop :-)
  Veel sterkte vandaag!

  liefs Kitty

 7. Esther heel veel sterkte vandaag ik hoop dat je er minder ziek van bent.
  Hou de gedachte vast dat je snel weer in je kamertje opstal kunt genieten van je paardje!

  (Laura1982 Bokt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>