Bloedonderzoek voor chemo 5

Vandaag last van m’n darmen. Zal een beetje moeten minderen met de medicijnen voor m’n darmen, denk ik. Vanochtend moest ik in het ziekenhuis zijn voor het gebruikelijke bloedonderzoek en afspraak met de oncoloog. Oncologe in dit geval, want had even een vervangster vandaag. Bloedwaarde van de witte bloedlichaampjes zat vandaag op 3,8. Dat is erg netjes. De andere waarden waren ook oke, dus de kuur van morgen kan weer doorgaan. Toch blijf ik altijd heel zenuwachtig voor de bloeduitslagen. Je weet nooit wat voor gekke dingen de oncoloog je zal vertellen. Er kan maar zo iets afwijken. Een goede slogan van de chemokuren zou kunnen zijn: ‘Een chemo maakt meer kapot dan je lief is’. Toch doet het ook zinnige dingen, dus die slogan laat ik maar weer gaan. Tijdens de wandeling naar de oncologe kwam ik mijn ‘collega’ weer tegen. Zij is net één kuur verder dan ik. Zij hoeft er morgen nog maar één en is dan helemaal klaar. Was plaatsvervangend blij! Wat moet dat fijn zijn om er nog maar één te hoeven!

Ondanks dat ik al behoorlijk moe was en m’n darmen niet meewerken heb ik alsnog even een bezoekje gewaagd aan m’n paard. De wind was te guur om echt iets te doen, dus heb Meagan maar even fijn geborsteld en vervolgens een kop thee gedronken. Heb Meagan gezegd dat ik over ongeveer anderhalve week weer terug zou zijn en ze zich in de tussentijd moet gedragen. Omdat ze een appaloosa is én van mij is weet ik dat ze zich daar niet aan zal houden.

Morgen om 09:00 uur staat kuur nummer 5 gepland. Spannend weer.


Reacties

Bloedonderzoek voor chemo 5 — 4 reacties

  1. Vast een beetje last van stress/spanning en dat slaat ook op je darmen. Je moet maar denken, hierna nog maar 1 en dan ben je van die ellende verlost. Ik weet nog hoe blij ik was na mijn laatste chemo. Heb de hele afdeling toen getrakteerd op taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>