Beschadiging maagwand

De komende kuur wordt erg zwaar. De kuur waarschijnlijk niet zozeer, maar qua medicatie wél. Voor de allereerste kuur moest ik 3 dagen prednison slikken, maar hield het maar 1,5 dag vol. Ik werd toen enorm beroerd en kreeg het niet voor elkaar om de tweede dag vol te maken. Toen mocht ik er mee stoppen en kreeg ik voor de tweede  en derde kuur andere medicatie. Voor deze nieuwe kuur móet ik prednison slikken en wel in dubbele dosering!! Daar waar ik bij de eerste kuur na 3 pillen al erg ziek werd, moet ik er nu 12 slikken. Dat is omdat deze nieuwe kuur voor een allergische reactie kan zorgen. Kan er nog weinig naar uit zien. Gelukkig zijn de bijwerkingen van de kuur zelf niet zo heftig. Het ‘enige’ wat op kan treden is spierpijn en botpijn. Op de tweede dag na de kuur krijg ik een injectie thuis die ervoor moet zorgen dat beenmerg versneld wordt aangemaakt, zodat m’n witte bloedlichaampjes ook weer versneld op peil komen. Schijnt belangrijk te zijn.

Vandaag gelukkig weer vrijwel pijnvrij. Waar ik gisteren nog door de grond ging bij iedere beweging, kan ik nu weer vrij bewegen. Heb zelfs alweer auto gereden vandaag. Mijn maagwand blijkt beschadigd te zijn en m’n darmen hebben het zwaar te verduren. Hiervoor heb ik gisteren medicijnen gekregen. Inmiddels is de voorraad medicijnen al behoorlijk. Morgen ga ik weer naar paard toe om een laatste ritje te maken voor de volgende kuur. Heb helaas nog helemaal niet weer kunnen rijden na kuur 3, omdat ik steeds erg moe was of ziek. Morgen dus goed ingepakt als een michelin mannetje (vrouwtje in dit geval) op paard stappen en nog even flink genieten.


Reacties

Beschadiging maagwand — 2 reacties

  1. Wil je alvast heel veel sterkte wensen met je komende kuur. Poeh, klinkt wel erg heftig als ik het zo al lees over je vorige ervaring met de Prednison en dat je nu 12 pillen moet gaat slikken. Geniet morgen lekker van je paardje, gedachten even op nul en lekker met haar bezig zijn en kroelen.

    Groetjes!

  2. Tsja je bent bijna een wandelende apotheek.
    prednison is rot spul daar weet ik alles van. helaas ook vaak het middel waar je veel baat bij kan hebben. het gaat zwaar worden, maar daar moet je nu niet teveel over nadenken. Eerst nog ff goed aansterken, veel natuur en vitamine a/b/c/d en P en dan straks het gevecht weer aan.
    Sterkte meid ik heb makkelijk praten, sta er niet voor dat besef ik maar al te goed XXX je naamgenoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>